Termeni si conditii


Termeni si Conditii


Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. În cazul în care nu sunteți de acord cu acești termeni și condiții, vă rugam să nu folosiți acest site. 

1. Definiții

Societatea IRIAMA ALCOM SRL., organizată în baza legii române, cu sediul în Craiova, bdul Nicolae Romanescu nr 114A, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J16/2615/1993, cod fiscal RO 4709839, în calitate de ”Vânzător”, pune spre comercializare produsele prezente pe următoarele site-uri: și juliafood.ro   (denumite generic “Site’’).

Orice persoană fizică sau juridică care se inregistreaza pe Site, creandu-si un cont devine “Utilizator”. Un utilizator care plasează o comandă pe Site devine ”Cumpărător”.

 i. “Contul” – ansamblul format dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permit unui singur Utilizator accesul la newsletter (doar dacă acesta își exprimă acordul pentru primirea acestora) și permit efectuarea unei comenzi. Datele solicitate pentru crearea unui cont sunt: numele și prenumele, adresă de livrare a Produsului, e-mail, nr. de telefon. La crearea Contului Utilizatorul își exprimă acordul expres pentru colectarea, stocarea și prelucrarea datelor sale cu caracter personal prin bifarea casuței corespunzătoare.”Produsele” reprezintă bunurile comercializate de Vânzător pe Site-ul său.

ii. “Serviciul” este reprezentat de serviciul de vânzare-cumpărare pus la dispoziția Utilizatorului, în sensul acordării posibilității Utilizatorului să achizitioneze Produse de pe Site, folosind mijloace exclusiv electronice.

iii. ”Comanda”reprezintă un document electronic aparut ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Cumpărătorul își exprimă acordul de a achiziționa unu sau mai multe Produse comercializate de Vânzător pe Site său, precum și acordul de a achita contravaloarea acestora.

iv. ”Contractul” este o Comandă emisa de către un Cumparator care a fost confirmată de Vânzător, în sensul în care are acordul acestuia. Contractul este încheiat pe perioadă determinată, de la momentul plasării Comenzii și până la momentul primirii Produsului/Produselor de către Cumpărător sau la momentul în care prețul Produsului/Produselor ajunge în contul Vânzătorului. Fiecare Comanda emisa de un Utilizator da nastere unui alt Contract. 

2. Dispoziții generale

Accesul la Produse

2.1. Accesul la Produse este permis oricarui Utilizator care poseda sau își creeaza un Cont.

2.2. Pentru a i se permite accesul, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile termenilor si conditiilor prezente.

2.3. Vânzătorul își rezervă dreptul de a restricționa sau exclude accesul unui Utilizator la Produse și de a șterge sau restricționa Contul acestuia, în limitele legii, în cazul în care consideră că în baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului pe Site, accesul și existența Contului acestuia ar putea prejudicia sau prejudiciază în vreun fel pe Vânzător. Utilizatorul se poate adresa în scris Vânzătorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmenționate.

2.4. În cazul în care Vânzătorul descoperă neregularități și/sau încălcări de orice fel a prevederilor prezentului articol, încălcările ducând la prejudicierea sau perturbarea în orice fel a activității companiei, Vânzătorul își rezervă dreptul la libera sa alegere, de a anula, limita, restrictiona, suspenda sau exclude accesul Utilizatorului la Conținut sau Produse. În acest caz, Utilizatorul se poate adresa în scris Vânzătorului pentru a primi justificările necesare în legătură cu măsurile adoptate și data de la care acestea au fost sau vor fi aplicate.

2.5. Orice adresă/sesizare trimisă de un Utilizator către Vânzător prin care se solicită acestuia din urma informații cu privire la măsurile adoptate și/sau la prelucrarea de către Vanzator a datelor cu caracter personal se va face în scris prin intermediul postei electronice sub conditia ca Utilizatorul sa semneze (in cazul persoanelor fizice) sau sa semneze si stampileze (in cazul persoanelor juridice) adresa respectiva, sa o scaneze, iar scanul respectiv sa fie atasat unui e-mail trimis la adresa 
office@juliafood.ro . Sezizarea/adresa transmisă către o altă adresă de e-mail decât cea specificată anterior nu va fi luată în considerare de către Vânzător.

2.6. Utilizatorul poate fi de acord în mod expres cu primirea de newsletter și/sau de oferte comerciale pentru Produsele Vânzătorului, acordul fiind exprimat prin bifarea casuței corespunzatoare care se regaseste in informatiile despre Contul Utilizatorului.

2.7. Ca un Utilizator să devină Cumpărător este necesară crearea unui cont în vederea plasării comenzi, sau Utilizatorul poate plasa comanda fără a avea un cont pe Site completând datele solicitate în vederea finalizării comenzii precum și în ambele cazuri bifarea căsuței corespunzătoare pentru acceptarea ‘’Termenilor și Condițiilor’’.

În cazul în care Utilizatorul nu este de acord sau revocă acceptul dat pentru Termeni și condiții, renunţând la serviciile oferite de Vânzător prin intermediul Site-ului, Vânzătorul va şterge, ulterior unei sesizări primite de la Utilizator, toate informaţiile furnizate de Utilizator anterior şi păstrate în baza de date a Vânzătorului.

Acordul nu poate fi revocat pe perioada derulării unui contract sau până în momentul în care Cumpărătorul nu şi-a onorat faţă de Vazator obligaţiile ce ii revin în urma emiterii unei Comenzi.

2.8. Utilizatorul poate reveni în orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord şi/sau a accepta Termenii și condițiile, sub forma în care acestea vor fi disponibile în acel moment.

2.9. Potrivit prevederilor OUG nr. 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, art. 2, pct. 7, tranzacțiile desfășurate pe site-ul Vânzătorului intră sub incidenţa contractului la distanta. Conform art. 2 pct. 7 din OUG 34/2014 ‘’contract la distanţă - orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul’’.

2.10. Modalitatile de plata acceptate de catre Vanzator sunt urmatoarele: plata in sistem ramburs precum si plata electronica prin card bancar. Procesatorul de plăţi electronice prin card bancar agreat de Vânzător operează ca portal securizat de plăţi, în care datele transmise şi primite sunt criptate, fără a fi vizualizate de terţi.

2.11. Livrarea produselor este asigurată de următoarele companii specializate, agreate de Vânzător, respectiv de S.C. DINAMIC PARCEL DISTRIBUTION S.A. (www.dpd.ro)
 

3. Conținutul site-ului

3.1. Întregul conținut al Site-ului Vânzătorului, prin imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, atât dinamice, cât şi statice, dar și emailuri, scripturi programe și alte date, este proprietatea IRIAMA ALCOM SRL. și este apărat de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, precum și de legislația privind proprietatea industrială. Orice utilizare a elementelor enumerate mai sus fără acordul vânzătorului în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul document se pedepsește conform legislației în vigoare.

3.2. IRIAMA ALCOM SRL detine toate drepturile de autor referitoare la continut, imagine precum si asupra textului.

3.3. Orice presupusa incalcare a drepturilor de autor apartinand altor persoane fizice/juridice poate fi sesizata catre Vanzator la adresa de email: 
office@juliafood.ro

3.4. Utilizatorul poate copia, transfera sau utiliza conţinutul în scopuri personale sau noncomerciale numai în baza acordului Vânzătorului. Vânzătorul va acorda acest drept doar pe o perioadă determinată şi asupra unei părţi delimitate strict a conţinutului. 

4.  Politica de vânzări online

4.1. Crearea Contului Utilizatorului


4.1.1. Serviciul este disponibil pe baza înregistrării Utilizatorului prin intermediul unui Cont sau prin completarea datelor solicitate în vederea plasării unei comenzi, de către un Utilizator care nu deține un cont, pe Site în urma acordului cu prevederile prezentului document.

4.1.2. Vânzătorul nu permite partajarea unui Cont pe mai mulţi Utilizatori, o asemenea situaţie atrăgând anularea Comenzii.

4.1.3. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a limita accesul Cumpărătorului la Serviciu, dacă Cumpărătorul dă dovada de un comportament de rea-credință.

4.2. Produsele

4.2.1. In urma emiterii Comenzii, Vanzatorul va transmite Cumparatorului via e-mail, la adresa indicata de Cumparator, confirmarea încheierii Contractului, într-un termen rezonabil din momentul încheierii Contractului.

4.2.2. Dupa momentul în care fie în contul Vanzatorului a intrat suma reprezentand prețul Produsului/Produselor, fie, în cazul în care Cumpărătorul a ales modalitatea de plată ramburs, în momentul în care curierul a încasat contravaloarea coletului, acesta va înmâna Cumparatorului Produsul/Produsele alături de factură fiscală, conform legislației în vigoare, în condițiile respectării prezentului document și în limita stocului disponibil.

4.2.3. Vânzătorul își asumă dreptul de a nu onora o anumită comandă în cazul în care un anumit produs nu se mai regasește în stocul magazinului sau din motive independente de Vânzător livrarea comenzii devine imposibila. In situatia în care stocul este limitat, Vanzatorul este obligat sa informeze Utilizatorii despre acest fapt.

4.2.4. Daca, dupa emiterea Comenzii de către Cumpărator și acceptarea acesteia de către Vânzător, stocul este epuizat, Vanzatorul este obligat sa informeze Utilizatorul și să emită factura fiscală în mod corespunzator, fără produsul epuizat, dacă Comanda conținea mai multe produse. Dacă Comanda conținea doar produsul epuizat, Vânzătorul doar va informa Cumpărătorul cu privire la epuizarea stocului. În acest caz Cumpărătorul are dreptul de a renunţa la Comandă.

4.2.5. Dacă, după emiterea Comenzii de catre Cumparator, acceptarea acesteia de catre Vanzator, stocul se epuizeaza, Vanzatorul se obliga sa informeze Cumparatorul in timp util astfel încât Cumpărătorul să nu achite pretul produsului epuizat. Dacă între timp Cumpărătorul a achitat prețul produsului epuizat, Vanzatorul se obligă să restituie Cumparatorului suma nedatorată, în termen de 15 zile de la data când banii au intrat în contul său, Vânzătorul suportând costurile privind returnarea banilor în contul Cumpărătorului. Înainte de returnarea banilor Cumpărătorul va trebui să indice contul și banca unde dorește să i se returneze suma respectivă.

4.2.6. Vânzătorul nu ofera nici o garanție, în afară de cele prevazute de legislația aplicabilă, în ceea ce privește, inclusiv, dar fără limitare la, funcționarea Site-ului, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, produsele de pe site, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop.

4.2.7. Prezentarea vizuală a produselor poate fi însoţită de alăturarea altor produse sau accesorii ce nu vor fi incluse în costurile acestora.

4.2.8. Vânzătorul nu este responsabil pentru posibilele diferențe de culoare între culoarea afișată pe monitorul Utilizatorului și culoarea reala a Produsului sau decalajele în ceea ce privește măsura/dimensiunea produselor datorită particularităților acestora. Produsele achiziţionate de pe Site-ul Vânzătorului sunt destinate consumului personal al Cumparatorului.

4.2.9. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a limita numărul de Produse de același fel vândute unui singur Cumpărător sau la aceeași adresă de email si/sau adresa poștala. 

4.3. Preţurile

4.3.1. Produsele prezentate sunt disponibile contra unui preţ stabilit în moneda specificată pe Site, preț care poate fi supus diverselor reduceri sau promoţii.

4.3.2. Preţul este cel valabil la momentul emiterii Comenzii și acesta nu include și cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifica în mod expres pe Site.

4.3.3. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile Produselor prezentate fără o notificare prealabilă adresată Utilizatorilor. Preţul nu poate fi modificat ulterior confirmării de către Vânzător a Comenzii.

4.3.4. Vânzătorul nu va fi ţinut responsabil de costurile suplimentare pe care plata prin card le implică, între aceste costuri suplimentare fiind incluse comisioanele de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în situaţia unei monede de emitere diferită de RON. 

4.4. Comanda online

4.4.1. Utilizatorul se va asigura de veridicitatea datelor de contact furnizate pentru finalizarea Comenzii, consimţind corectitudinea lor. În situaţia schimbării acestor, Cumparatorul are obligația de a-și actualiza datele Contului. Comenziile aflate în derulare vor opera în funcţie de datele furnizate de Cumparator anterior modificării. În cazul optării pentru plata cu cardul, Cumparatorul va furniza datele impuse de executarea acestei tranzacţii.

4.4.2. Vânzătorul va informa Cumpărătorul la fiecare stadiu parcurs în finalizarea tranzacției: la recepţionarea Comenzii şi la încredinţarea acesteia serviciului de curierat în vederea livrării Produselor.

Cumparatorul va fi contactat de către Vânzător urmatoarele situaţii:

– Invalidarea tranzacţiei de către procesatorul de carduri, situaţie în care Vânzătorul poate denunţa comanda, fără ca vreo parte să pretindă celeilalte daune interese.

–  Neacceptării tranzacţiei de către banca emitentă a cardului în cazul optării pentru această modalitate de plată, situaţie în care Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a denunţa comanda, fără ca vreo parte să pretindă celeilalte daune interese.

– Indisponibilității Produselor, situaţie în care Cumpărătorul are dreptul de a renunţa la comandă.

4.4.3. Vânzătorul poate refuza o Comandă în cazul în care datele oferite de Cumpărător sunt incomplete sau se dovedesc a fi incorecte. Vânzătorul îşi rezervă dreptul de a refuza o Comandă în situaţia în care activitatea Utilizatorului pe Site produce prejudicii atât Vânzătorului, cât şi/sau partenerilor acestuia.

4.4.4. Cumparatorul are dreptul de a anula in mod expres o Comanda, prim trimiterea unui e-mail la adresa 
office@juliafood.ro dar nu mai tarziu de 24 de ore.

4.5. Livrare

4.5.1. Livrarea se face oriunde în România, prin intermediul companiei de curierat S.C. DYNAMIC PARCEL DISTRIBUTION SA.


 
4.5.2. Costurile de livrare sunt specificate pe Site, În formularul de Comanda, distinct de costurile Produselor.

4.5.3. Coletele vor fi preluate de către Cumpărător la livrarea prin curierat, în baza unui document de identitate.

4.5.4. Comenzile vor fi livrate într-un termen de 2-4 zile lucratoare de la plasarea Comenzii. În situaţia în care Produsele comandate nu sunt disponibile în acest interval, Vânzătorul va informa Cumpărătorul, rambursând suma vărsată în cont în situaţia unei plăţi prin card. În cazul în care Vanzatorul nu livrează Produsele în termenul respectiv, Cumparatorul are dreptul la rezoluţiunea Contractului. 

4.6. Returnarea produselor

4.6.1. Dreptul de a renunţa la contract şi returnarea produselor alimentare:
Conform legislatiei in vigoare (ord. 34/2014 completata de legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta – art 12, pct a) si Directivei 97/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca prin distribuitori stabili nu pot fi denuntate unilateralO data produsele primite acestea nu mai pot fi returnate.


4.6.2. Dreptul de a renunţa la contract si returnarea produselor, altele decat cele alimentare:
Cu privire la dreptul de a renunta la contract si la returnarea produselor a cumparatorului , acesta beneficiaza de prevederile OUG 34/2014 “ Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului “.


Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, prin folosirea aceluiasi serviciu de transport prin intermediul caruia s-a facut expedierea. Adresa la care se va face returnarea comenzii este Craiova, bdul Nicolae Romanescu nr 114A, jud Dolj. Daca aveti nevoie de informatii suplimentare asupra modalitatii de returnare a produselor, ne puteti suna la 0251.427.009 sau scrie la office@juliafood.ro


Produsele pot fi schimbate sau inlocuite, iar daca vreti sa primiti banii inapoi si sa renuntati la comanda, acestia va vor fi returnati in maximum 30 de zile de la momentul in care ne-ati informat asupra deciziei dumneavoastra. Vom face tot posibilul ca suma sa va fie returnata cat mai curand.


Atentie! Pot fi returnate doar produsele nealimentare aflate in conditii perfecte, inclusiv ambalajul, accesoriile si consumabilele aferente. Acestea nu trebuie sa prezinte semne de uzura sau de consum. Copia facturii trebuie si ea ataşată.


Din motive de siguranta alimentara si igiena, IRIAMA ALCOM SRL nu accepta returnarea produselor alimentare.5. Garantia de conformitate

Perioada de valabilitate si conditiile de pastrare ale produselor sunt inscrise pe ambalaj. IRIAMA ALCOM  SRL nu este responsabila de deterioararea produselor in cazul in care acestea nu au fost pastrate in conditiile recomandate.


6. Politica de confidentialitate in privinta datelor cu caracter personal

6.1. Prin crearea Contului, fiecare Utilizator si-a exprimat consimtamantul ca Vanzatorul sa colecteze, sa stocheze, sa prelucreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.

6.2. Accesul Cumpărătorului la produsele de pe Site este asigurat în baza furnizării de date personale, colectate de Vânzător în scopul validării, facturării şi experierii Comenzilor, precum şi soluţionarea de cauze adiacente acestui scop.

6.3. Datele pot fi colectate şi în scop statistic sau pentru informarea Utilizatorilor Site-ului în baza unor newslettere şi alerte periodice, lansate strict în format electronic, daca Utilizatorii si-au  exprimat expres acceptul privind primirea de newsletter si informatii comerciale.

6.4. Vanzatorul se obligă ca datele colectate ale Utilizatorului sa fie folosite numai în conformitate cu scopurile declarate și să nu facă publică, să vandă, închirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date conțințnd informații referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului vreunui terț neimplicat în îndeplinirea scopurilor declarate. Excepție va face situația în care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este cerută de către organele abilitate în cazurile prevăzute de reglementarile în vigoare la data producerii evenimentului.

6.5. Plata prin card implică procesarea datelor de card de către un operator specializat, informaţii ce nu vor fi stocate de către Vanzator.

6.6. Procesatorul de carduri bancare agreat de către Vanzator are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate în urma unei Comenzi emise, Comenzi anulate, Contract, Contract anulat sau al unui Contract onorat, pentru a investiga oricare tranzacţie, în cazul în care aceasta există.

6.7. Politica de confidentialitate se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Utilizator exclusiv pe Site. Vânzătorul nu răspunde pentru politica de confidentialitate practicată de către oricare alt terț la care se poate ajunge prin legături, indiferent de natura acestora, în afara siteului.

6.8. În urma colectarii datelor cu caracter personal ale Utilizatorilor, Vanzatorul le va stoca pe perioada de funcționare a sa.

 6.9. Drepturile Utilizatorului în contextul prelucrării datelor cu caracter personal, prevazute de Legea 677/2001 modificata:

Utilizatorii au, conform Legii 677/2001, următoarele drepturi: dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.13), dreptul de intervenţie asupra datelor (art.14), dreptul de opoziţie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18), asa cum aceste drepturi sunt detaliate mai jos:

 6.10. Datele cu caracter personale sunt procesate de catre societate (IRIAMA ALCOM SRL), denumit in continuare Operator, in scopul preluarii comenzilor, livrarii comenzilor, precum si reclama si servicii de marketing.

6.11. Tertele persoane care au acces la datele cu caracter personal pe care societatea le proceseaza sunt: companiile de livrari, companiile de procesare plati online, companiile de marketing; cu care IRIAMA ALCOM SRL. colaboreaza in vederea indeplinirii obiectului de activitate.

 7. Dreptul de acces la date

7.1. Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si în mod gratuit pentru o solicitare pe an, confirmarea faptului ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta. Operatorul este obligat, în situatia în care prelucreaza date cu caracter personal care privesc solicitantul, sa comunice acestuia, împreuna cu confirmarea, cel putin urmatoarele:

a) informatii referitoare la scopurile prelucrarii, categoriile de date avute în vedere si destinatarii sau categoriile de destinatari carora le sunt dezvaluite datele;

b) comunicarea într-o forma inteligibila a datelor care fac obiectul prelucrarii, precum si a oricarei informatii disponibile cu privire la originea datelor;

c) informatii asupra principiilor de functionare a mecanismului prin care se efectueaza orice prelucrare automata a datelor care vizeaza persoana respectiva;

d) informatii privind existenta dreptului de interventie asupra datelor si a dreptului de opozitie, precum si conditiile în care pot fi exercitate;

e) informatii asupra posibilitatii de a consulta registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal, de a înainta plângere catre autoritatea de supraveghere, precum si de a se adresa instantei pentru atacarea deciziilor operatorului.

7.2. Persoana vizata poate solicita de la operator informatiile de mai sus, printr-o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata transmisa la adresa de email 
office@juliafood.ro . În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

7.3. Operatorul este obligat sa comunice informatiile solicitate, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului exprimate potrivit celor de mai sus.

8. Dreptul de interventie asupra datelor

8.1. Orice persoana vizata are dreptul de a obtine de la operator, la cerere si în mod gratuit:

a) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi, în special a datelor incomplete sau inexacte;

b) dupa caz, transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma prezentei legi;

c) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. a) sau b), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

8.2. Pentru exercitarea acestui drept persoana vizata va înainta operatorului, la adresa 
office@juliafood.ro, o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata. În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

8.3. Operatorul este obligat sa comunice masurile luate în temeiul prevederilor precedente, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).

 9. Dreptul de opozitie

9.1. Persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor în care exista dispozitii legale contrare. În caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele în cauza.

9.2. Persoana vizata are dreptul de a se opune în orice moment, în mod gratuit si fara nici o justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate în scop de marketing direct, în numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti într-un asemenea scop.

9.3. În vederea exercitarii drepturilor prevazute mai sus persoana vizata va înainta operatorului o cerere întocmita în forma scrisa, datata si semnata transmisa la adresa de email 
office@juliafood.ro . În cerere solicitantul poate arata daca doreste ca informatiile sa îi fie comunicate la o anumita adresa, care poate fi si de posta electronica, sau printr-un serviciu de corespondenta care sa asigure ca predarea i se va face numai personal.

9.4. Operatorul este obligat sa comunice persoanei vizate masurile luate, precum si, daca este cazul, numele tertului caruia i-au fost dezvaluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizata, în termen de 15 zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei optiuni a solicitantului de a i se comunica informatiile in scris la o anumita adresa fizica sau virtuala (electronica).

 10. Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale

10.1. Orice persoana are dreptul de a cere si de a obtine:

a) retragerea sau anularea oricarei decizii care produce efecte juridice în privinta sa, adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata prin mijloace automate, destinata sa evalueze unele aspecte ale personalitatii sale, precum competenta profesionala, credibilitatea, comportamentul sau ori alte asemenea aspecte;

b) reevaluarea oricarei alte decizii luate în privinta sa, care o afecteaza în mod semnificativ, daca decizia a fost adoptata exclusiv pe baza unei prelucrari de date care întruneste conditiile prevazute la lit. a).

10.2. Respectându-se celelalte garantii prevazute de lege, o persoana poate fi supusa unei decizii de natura celei de mai sus, în urmatoarele situatii:

a) decizia este luata în cadrul încheierii sau executarii unui contract, cu conditia ca cererea de încheiere sau de executare a contractului, introdusa de persoana vizata, sa fi fost satisfacuta sau ca unele masuri adecvate, precum posibilitatea de a-si sustine punctul de vedere, sa garanteze apararea propriului interes legitim;

b) decizia este autorizata de o lege care precizeaza masurile ce garanteaza apararea interesului legitim al persoanei vizate.

11. Dreptul de a se adresa justitiei

11.1. Fara a se aduce atingere posibilitatii de a se adresa cu plângere autoritatii de supraveghere, persoanele vizate au dreptul de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de prezenta lege, care le-au fost încalcate.

11.2. Orice persoana care a suferit un prejudiciu în urma unei prelucrari de date cu caracter personal, efectuata ilegal, se poate adresa instantei competente pentru repararea acestuia. Instanta competenta este cea în a carei raza teritoriala domiciliaza reclamantul. Cererea de chemare în judecata este scutita de taxa de timbru.

12. Frauda

12.1. Cu excepţia persoanelor juridice, în situaţia cărora scopul facturării implică menţionarea numărului de cont, respectiv a băncii, sau a persoanelor fizice care returnează produsele achiziționate în termenii acestui document, Vanzatorul nu solicită prin niciun mod de comunicare divulgarea de date confidenţiale, între care sunt incluse conturi, numere de card sau parole personale.

12.2. Vanzatorul nu va fi ţinut responsabil pentru orice prejudicii cauzate de un terţ ce pretinde a-i reprezenta interesele, responsabilitatea pentru divulgarea datelor sale confidenţiale revenind Utilizatorului.

12.3. Tentativa de fraudare va pune în mişcare cercetarea penală împotriva celui responsabil de următoarele fapte:

a) accesarea prin folosirea oricăror metode a datelor de orice tip ale unui Utilizator, altul decât titularul contului.

b) alterarea sau modificare conţinutului Site-ului sau ale mesajelor expediate prin orice metodă de către Vanzator Utilizatorului.

c) modificarea performanţelor serverului pe care rulează Site-urile.

d) divulgarea oricărui terţ ce nu are autoritatea legală necesară şi ce nu este destinatarul legitim al mesajului a conţinutului expediat prin orice mijloc de către Vanzator Utilizatorului

12.4. Utilizatorul va informa Vânzătorul asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.

12.5. Vanzatorul nu promoveaza SPAM-ul. Orice Utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email poate opta pentru dezactivarea Contului aferent acestei adrese de e-mail. 

13. Limitare de responsabilitate

13.1. Conţinutul Site-ului nu implică în vreun fel responsabilitatea Vanzatorului în faţa persoanelor fizice sau juridice pentru prejudicii rezultate atât pentru folosirea, cât şi pentru incapacitatea de folosire a Site-ului.

13.2. Vânzătorul nu răspunde de conţinutul, calitatea sau natura altor site-uri accesibile prin legături de conţinut, responsabilitatea acestor aspecte incumbând integral proprietarilor respectivelor site-uri.

13.3. Vânzătorului nu îi incumbă obligaţia de a garanta că Serviciul este neîntrerupt, sigur sau exclus de erori de orice fel.

13.4. De asemenea, Vânzătorul este exonerat de orice răspundere rezultată din incapacitatea Serviciului, cât şi a Produselor obţinute gratis sau contra cost de a fi potrivite cerinţelor sau aşteptărilor Cumparatorului. 

14. Forța majora și cazul fortuit

14.1. Forţa majoră exclude răspunderea pentru neexecutarea la termen şi/sau în mod corespunzător a oricăror obligaţii contractuale. Cauzele ce vor împiedica executarea termen şi/sau în mod corespunzător a oricăror obligaţii contractuale vor fi aduse la cunoştinţa celeilalte părţi imedit şi în mod complet.

14.2. Partea ce va invoca evenimentul de forţă majora va lua orice măsuri disponibile înspre limitarea consecinţelor acestuia, fiind exonerată de obligaţiile sale doar în cazul în care este împiedicată să-ţi îndeplinească obligaţiile la bun sfârşit. Invocarea forţei majore va implica dovada imposibilităţii executării obligaţiilor în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

14.3. Dacă în termen de 15 zile de la data producerii lui, evenimentul de forţă majoră nu încetează, fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părţi încetarea de plin drept a acestui contract fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese. 

15. Litigii

15.1. Documentul a fost redactat în conformitate cu legislaţia română, ce va opera inclusiv în interpretarea Termenilor şi condiţiilor.

15.2. Nulitatea sau invalabilitatea uneia dintre prevederile acestui document nu va emana asupra nulității întregului document numit Termeni şi condiţii.

15.3. Orice dispută apărută între Utilizator şi Vanzator cu referire la prezentul document se rezolvă pe cale amiabilă. Dacă aceasta nu va fi posibilă, părţile se vor prezenta spre soluţionarea cauzei în instanţă, în conformitate cu legislaţia română.

15.4. Vanzatorul este exclus de orice răspundere pentru pierderi, costuri, procese, pretenţii sau cheltuieli în situaţia în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor şi condiţiilor. 

16. Dispoziţii finale

16.1. Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum şi ale oricăror informaţii ce ţin de structura sau conţinutul Site-ului fără o notificare trimisă în prealabil Utilizatorilor.

16.2. Vanzatorul îşi rezervă dreptul de a introduce, sub prevederile legislaţiei în vigoare, bannere publicitare şi de orice natură, precum şi legături către orice pagină a Site-urilor, cât şi spre paginile unor site-uri partenere.

16.3. Vanzatorul nu va fi făcut responsabil pentru eventualele erori apărute pe Site din orice cauză, inclusiv cele legate de modificări, setări, etc., care nu sunt făcute de către administratorul Site-ului.


Ultima actualizare: 01.06.2021